17. mai Festkaker Høytider

Sjokoladeterte med pasjonskjerne

Den store dagen er over og her i huset sitter vi mette og fornøyde igjen. Dagen ble tilbragt slik den skulle, med store mengder mat, brus, is og kake. Og pølser til de små. Til og med værgudene slo til og ga oss mye bedre vær enn det var spådd, noe som medførte en dag som ble riktig så hyggelig for liten og for stor. Årets 17. mai-kake fra Bakeprosjektet ble ikke av det mest avanserte slaget, da jeg og min kjære feiret vår 10-årsdag som kjærester 16. mai, og jeg ville dermed ikke tilbringe hele kvelden på kjøkkenet 😉 Men kaken ble veldig god den, og den klarte også å bringe frem den nasjonalistiske følelsen. Oppskriften er basert på en av Pascals kaker, og er en sjokoladeterte med en kjerne av pasjonsfruktkrem. Toppet med friske bær, noen hvite blomster i fondant og norske flag. Hipp, hipp, hurra!

17.mai jordbæ2r1

Jeg brukte en avlang paiform, har du en stor rund paiform kan du doble oppskriften til både bunn og fyllene 🙂

Tertebunn

140g hvetemel
70g melis
3g salt
50g mandelmel
60g smør
30g kremfløte
2 eggeplommer

Bland mel, melis, salt, mandelmel og smør med fingrene til alt smøret er blandet sammen med melet, altså at det ikke er igjen noen store klumper. Bland inn eggeplommer og fløte til du har en fin deig. Pakk deigen inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet over natten. Kjevle ut deigen mellom plastfolie og legg den over i paiformen din. Klem deigen inntil formen. Prikk bunnen. Plasser formen i fryseren i 30 minutter før du steker den på 175 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

17.mai kake pai

Sjokoladekrem

160g mørk sjokolade, gjerne 60%
50 g glukose (har du ikke dette så bruker du lys sirup)
250g kremfløte
50g romtemperert smør

Hakk sjokoladen i biter og smelt denne i vannbad, eller i micro. Kok opp fløte og glukose og hell litt av gangen over sjokoladen mens du rører imellom. Avkjøl blandingen til den når ca 40 grader. Bland da inn smøret. Bruk gjerne en stavmikser for å gjøre kremen ekstra glatt og fin.

 

Pasjonsfruktkrem

2 egg
80g pasjonsfruktsaft (ca 6 pasjonsfrukter)
100g sukker
50g romtemperert smør

Press ut pasjonsfruktsaften ved å skrape ut innholdet av fruktene over i en sil og press saften gjennom. Vi ønsker ikke de sorte steinene. Kok opp pasjonsfruktsaft, egg og sukker i 1 min i en kasserolle mens du rører hele tiden. Avkjøl til ca 40 grader. Nå skal vi forme selve kjernen i kaken. Til det trenger du en form som er mindre enn selve paiformen din. Bruk en rund form hvis du har en rund kake, eller en brødform hvis du har en avlang kake. Jeg bruker altså en brødform. Deretter må jeg forminske formen litt, denne gang ble det brukt et par pastillesker. Innsiden av formen ble så kledd med aluminiumsfolie før pasjonsfruktkremen ble helt oppi. Kremen skal så stå i fryseren i minst et par timer så den stivner fullstendig.

17.mai kake fyll2

Montering

Hell litt sjokolade i tertebunnen slik at hele bunnen er dekket, og plasser denne i kjøleskapet i ca 10 minutter. Deretter tar du den frosne pasjonsfruktkremen ut av fryseren og plasserer denne forsiktig midt i sjokoladen.

  17.mai kake pai2Hell over resten av sjokoladen, evt hell over sjokolade helt til det når toppen av tertebunnen. Pass på slik at det ikke renner over. Plasser terten i kjøleskapet. Når sjokoladen er helt stivnet kan terten pyntes som ønsket. Jeg delte opp jordbær i 4 båter og plasserte disse på toppen, før jeg la blåbær i midten.

La kaken stå i romtemperatur i 30 minutter før den nytes 🙂

17.mai jordbær

17.mai kake fyll

Lik gjerne siden min på facebook slik at du får oppdateringer når jeg legger ut nye og fristende oppskrifter, trykk isåfall på facebook-logoen og trykk deretter ‘liker’ facebook

vibakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *