Ostekake

Melkesjokoladeostekake med appelsincurd

Denne silkemyke ostekaken har en mild smak av melkesjokolade og balanseres av den friske appelsincurden på toppen. Marengsen kan droppes, eller byttes ut med pisket fløtekrem, hvis du foretrekker det. Nydelig smaker kaken uansett! Ingredienser Kjeksbunn 270h havrekjeks (f.eks Digestive) 90g meierismør Ostekake 2 plater gelatin 200g kremost naturell (Philadelphia eller TINE) 130g sukker (gjerne …

Brød

Grovt rugbrød

Dette saftige rugbrødet er smakfullt og mettende. Det har blitt til som et resultat av mye prøving (og feiling). Jeg har nå klart å finne frem til den perfekte balansen mellom grovt mel og hvetemel slik at brødet blir grovt uten at det blir for kompakt. Jeg har tilsatt litt skummelt kulturmelk og lar deigen …

Kremer & Glasurer

Lakriskaramell

Denne lakriskaramellen er helt himmelsk god. Når den er lun så er den flytende, men i romtemperatur er den fast men myk. Karamellen kan brukes som fyll i makroner, som topping på kaker eller servert lun på vaniljeis. Jeg har brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow i karamellen, den kan f.eks kjøpes på Sjokoladebutikken. Hvis …

Diverse

Myke horn med frø

Myke, luftige horn med valmuefrø er like gode til frokost, formiddagsmat, i matpakken på skolen eller som turmat. Jeg bruker denne oppskriften både som ‘vanlig’, samt som kaldhevede. Når jeg kaldhever hornene så baker jeg de på kvelden, før jeg lar de ligge i kjøleskapet over natten, lar de stå og temperere seg en drøy …