Oppskriften på denne kaken kom jeg tilfeldigvis over en dag jeg satt og bladde igjennom noen av mine favoritt-bakeblogger. Jeg var solgt fra det øyeblikket jeg leste overskriften. Oreo Brownie Mosaic Cheesecake. Smak på den siste setningen. Si det høyt for deg selv. Kom ikke her og fortell meg at du IKKE får skitne fantasier! Jeg antar at du har lyst til å komme igang med bakingen allerede? Det holder jeg isåfall med deg i! Ostekake er i seg selv helt fantastisk godt. Denne bakte varianten er svært kremete og fyldig, når man så kombinerer dette med en sprø bunn basert på oreokjeks og iblander litt klissete brownies…. Oppskriften på fullstendig lykke 🙂
Bli ikke skremt av at kaken ser veldig proff og avansert ut, den er i virkeligheten veldig enkel å lage, ikke tar det særlig lang tid heller 🙂
Forberedelse
Du behøver en god ladning brownies som du kutter opp i terningstore biter. Jeg var så heldig at jeg hadde ferdige brownies i fryseren jeg kunne bruke. Hvis du ikke har det kan du bruke din favorittoppskrift på Brownies.
Bunn
4 dl finknuste Oreokjeks
4 ss smeltet smør
0,5 dl finkornet sukker
Bland alt dette godt sammen og press det ned i en rund kakeform, ca 25 cm. Stek på 175 grader i 15 minutter. Avkjøl.
Ostemasse
650g kremost
2 dl suker
4 store egg
1 ts vanilje (helst ekte vanilje)
Bland kremost og sukker til det er luftig. Tilsett ett og ett egg, bland godt mellom hvert egg. Tilsett til slutt vaniljen. Sørg for at alt er godt blandet.
Bland forsiktig inn browniebitene og hell blandingen over den forstekte oreobunnen.
Stekes på 175 grader i midten av ovnen i ca 45 minutter, når kaken er ferdig skal den være fast ca 7 cm fra kanten men være litt ‘dissete’ i midten hvis du rister forsiktig på formen.
Dekor
Når kaken er helt avkjølt grovkutter du noen oreokjeks som du fordeler over kaken. Smelt litt hvit sjokolade og spre denne forsiktig over kjeksene. Server gjerne med noen friske jordbær. NYT!
På bildet over ser man at jeg har tilsatt godt med browniebiter for å sørge for at det blir brownie i enhver munnfull;)
Denne kaken serverte jeg i et familieselskap, alle var helt fra seg av begeistring og kunne konstatere at dette var den beste ostekaken de har smakt. Denne kan med andre ord anbefales på det sterkeste.
Utgangspunktet for oppskriften har jeg funnet på www.browneyedbaker.com 🙂
Hei Marit! Denne kaken ser helt fantastisk ut. Mmmmm! Har veldig lyst til å begi meg ut på prosjektet, men lurte på et par ting:
1) Hva er finkornet sukker? Kan man bruke vanlig sukker?
2) Får man kjøpt flytende vanilje feks på Meny? Eller hvor må jeg kjøpe det?
3) Hvilken kremost bør jeg bruke?
Hilsen Viktoria
Hei Viktoria. Denne bør du definitivt lage ja. Finkornet sukker har de på noen butikker, bla Coop og meny. Det heter også engelsk sukker. Det er en nesten som en blanding av melis og vanlig sukker. Hvis du ikke har det kan du fint bruke vanlig sukker:)
Flytende vanilje har de på meny ja. Alternativt kan du også bruke ekte vaniljepulver hvis du finner det på butikken, men det går også helt fint å bruke vanlig vaniljesukker 🙂
Du kan enten bruke Philadelphia naturell eller Tine kremost til baking, begge deler fungerer fint 🙂
Lykke til!
Kjempefint! Tusen takk:)
Hei tusen takk for alle oppskrifter.
lurte på hvordan måler jeg opp egg?(er vandt til pr stk når jeg har bakt)
På forhånd tusen takk
Hei,
hvis du har store egg veier disse ca 60g pr stk. Har du små egg visper du sammen egg og måler de opp på en vekt til du får korrekt antall gram. Lykke til!
Hei,
kan denne kaken oppbevares i kjøleskapet en dag før servering?
Hei Sara,
denne kaken kan helt fint oppbevares i kjøleskapet før servering, den holder seg fint i flere dager uten å tape verken smak eller fuktighet. Sørg for å pakke den godt inn og å holde den avskilt fra matvarer med sterk lukt. Lykke til!