Jeg må innrømme at jeg er innmari svak for lakris. Det har jeg vært så lenge jeg kan huske. Under smågodtkrigen i påska kjøpte jeg meg en 2-kgs boks med lakris, bare til meg selv! Pga min hengivenhet overfor lakris prøver jeg alltid å komme på nye oppskrifter som inneholder lakris. Noen blir superbra og andre blir mindre vellykkede, sistnevnte hører dere aldri noe om 😉 Disse lakrismarengsene, som vel også kan kalles mini-pavlova, er toppet med vispet krem og en syrlig men fyldig og smakfull pasjonsfruktcurd. Disse er en skikkelig innertier som jeg erkjempefornøyd med.
Lakrismarengs med pasjonsfruktcurd
Ingredienser
- 2 Eggehviter
- 75g Sukker (gjerne finkornet (engelsk sukker))
- 0,5 Ts Balsamico/Hvitvinseddik/bringebæreddik (Kan sløyfes)
- 0,5 Ts Maizena (Kan sløyfes)
- 1,5 Ss Sweet licorice Syrup (fra Johan Bülow, kjøpes på nett eller i velassorterte godteributikker)
- 2 Dl Kremfløte
- Litt vaniljesukker & melis
- 1 Porsjon Pasjonsfruktcurd (http://bakeprosjektet.no/pasjonsfruktcurd-med-sitron/)
- 1 Pasjonsfrukt (Til dekor)
Framgangsmåte
Tips
Jeg lagde mine reder ca 8 cm i diameter, da ble det nok til 6 reder. Ønsker du flere kan du fint doble oppskriften 🙂
Sweet Licorice Syrup fra Johan Bülow kan nå fås mange steder. De finnes på sjokoladebutikker (i Trondheim hos Cielo & Sjokoladebutikken), samt på mange interiørbutikker. I tillegg får du kjøpt sirupen hos mange nettbutikker.
Pasjonsfruktcurd med sitron
Ingredienser
- 4 Pasjonsfrukt
- 2 Sitroner
- 110g Sukker
- 4 Eggeplommer
- 100g Meierismør
Framgangsmåte
Pasjonsfruktcurd | |
Steg 1 | Del pasjonsfruktene i to. Fjern innholdet i frukten og press det gjennom en sil. Prøv å få med det aller meste av juicen. Hell innholdet over i et målebeger. Deretter deler du sitronene i to og presser, via en sil, innholdet ned i målebegeret til du har 1 dl juice i målebegeret. Altså slik at du sper ut pasjonsfruktjuicen med sitronsaft helt til du har 1 dl tilsammen. |
Steg 2 | Bland juicen, eggeplommer og sukker i en kjele. Rør mens du koker opp på medium varme. Kok på svak varme i ca 10 minutter. Del opp smøret(kjøleskapskaldt) i små terninger og tilsett disse gradvis mens du rører. Rør godt helt til alt smøret er smeltet inn. Avkjøl. |
Tips
Denne oppskriften på curd kan brukes som base til det meste. Du kan bruke alt av fruktjuice som base så lenge du holder deg til 1 dl væske. Appelsin, sitron/lime og bringebær anbefales 🙂
Ingen kommentarer